Филм, посветен на подвига на опълченците на Шипка, които безстрашно дадоха

...
Филм, посветен на подвига на опълченците на Шипка, които безстрашно дадоха
Коментари Харесай

Нов филм за Трети март, вижте го

Филм, отдаден на подвига на опълченците на Шипка, които храбро дадоха живота си за свободата на България и оставиха незаличима диря в историята ни със себеотрицанието си, бе излъчен премиерно на Паметника „ Шипка “ и на площада „ Севтополис “ в Казанлък.

Лентата е дело на Арх. Пламен Пламенов Мирянов и неговата фондация „ Нашият дом е България “, които от години посвещават работата си на паметни за България събития и герои.

„ В последните години като че ли изгубихме огромна част от достолепията на опълченците на Шипка и желаеме със примирение и горделивост да си напомним за тях, за себеотрицанието им и за това какъв брой доста им изискуем – свободата си “ – споделя режисьорът на кино лентата арх. Пламен Пламенов Мирянов. „ Опълченците на Шипка “ е част от поредицата документални филми на фондация „ Нашият дом е България “, отдадени на значими събития и персони от българската история, чиято съществена цел е издигане на националното самочувствие и дух на българите, разпространение хубостта на родината и предпазване на националните ни обичаи, фолклор, култура, чест и достойнство на България.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР